Verdachten diamantroof op vrije voeten (UPDATE)

Gepubliceerd op: 24-7-2017

De rechtbank Haarlem heeft de voorlopige hechtenis van de verdachten van de diamantroof op Schiphol (van 25 februari 2005) geschorst. Het Openbaar Ministerie zag meer dan genoeg bewijs om hen vast te houden.

Afbeelding verwijderdAugust B. (56), Errol H.V. (53), Erik P. (52) zouden volgens het Openbaar Ministerie met automatische wapens diamanten en sieraden hebben weggeroofd bij een vrachtvliegtuig op Schiphol. Raoul T. (44) en Ramazan N. (42) werkten destijds bij KLM op het platform en zouden hen hebben bijgestaan op het beveiligde deel van de luchthaven. Ter waarde van tientallen miljoenen euro’s aan buit is nooit teruggevonden.

Het onvermogen om in 2006 de zaak tegen de verdachten rond te krijgen, het ‘compromitteren van de integriteit van onze nationale luchthaven’ (in de woorden van de officier van justitie) en het feit dat het leeuwendeel van de buit spoorloos bleef, maakt de zaak tot een prestigieuze affaire voor justitie.

Dekmantel
In 2013 kwam er informatie (als bijvangst uit een ander onderzoek) die andermaal naar de verdachtengroep wees. Politie en Koninklijke Marechaussee zetten nogmaals groot in. Vanaf 2014 benaderde een handvol politie-infiltranten de twee KLM-verdachten. Onder een criminele dekmantel probeerden ze informatie uit Raoul T. en Ramazan N. te peuren. Daarbij werden kosten noch moeite gespaard.

lees verder... 

Bron : crimesite.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief