Gaan waar de militairen gaan: Geestelijke Verzorging bij Defensie

Gepubliceerd op: 30-8-2017

Op woensdag 13 september vertelt Humanistisch Geestelijk Verzorger Wiebe Arts over zijn werk bij Defensie. Hij zal ingaan op vragen over zijn eigen motivatie. Geestelijke verzorging bij Defensie, wat is dat? Waarom kiest Arts voor dit werk? En hoe geeft hij er als humanist invulling aan?

Ook vertelt hij over dilemma’s waar militairen mee worden geconfronteerd. En hoe gaan zij om met ingrijpende of schokkende ervaringen? Wat brengt de soms maandenlange scheiding van familie en vrienden teweeg? Krijgt de mens onder het uniform genoeg mogelijkheden om zichzelf te zijn en te blijven?

Afbeelding verwijderdDoor dáár te zijn waar de militairen zijn maken geestelijk verzorgers deel uit van het verhaal en zijn zo de laagdrempelige steun in rug voor militair en thuisfront. “Je werkt bij een organisatie die als opdracht heeft om geweld uit te oefenen, maar je moet tegelijkertijd humanistische waarden uitdragen. Dat is wat het werk uitdagend en soms ook moeilijk maakt” aldus Wiebe Arts (afb.)

Met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk, geïllustreerd met beelden uit binnen- en buitenland, zal Arts zijn werk uiteenzetten én ter discussie stellen. Want er vallen best wel wat vragen te stellen over de aanwezigheid en taakinvulling van humanistisch geestelijk verzorgers bij Defensie. De aanwezigen zijn dan ook van harte uitgenodigd deel te nemen aan de discussieronde, waarbij verdieping, verbreding en uitwisseling voorop staan.

Na afloop kan worden nagepraat onder het genot van een drankje. Het Humanistisch Café is in de Groote Sociëteit, Koestraat 8 in Zwolle. Inloop vanaf 19.30 uur, start 20.00 uur, entree € 5,00 incl. thee / koffie voor aanvang (€3,00 voor leden).

Ingezonden door: Humanistisch Verbond, afdeling Zwollezondag 27 augustus 2017 22:18

Bron : deswollenaer.nl  

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief