Trainers Defensie blijven nog in Irak

Gepubliceerd op: 17-10-2017

Nederland laat de militaire trainers die bijdragen aan de anti-IS missie in Irak vooralsnog gewoon doorgaan met hun werk, zo laat het ministerie van Defensie weten. Dit ondanks dat de door Nederland opgeleide militairen recht tegenover elkaar kunnen komen te staan. Zowel Iraakse militairen als Koerdische strijders zijn vooralsnog welkom.

Iran Bagdad NL militairen 17„We zijn bekend met de situatie in het gebied en we houden een en ander, samen met onze coalitiepartners, nauwlettend in de gaten”, aldus een zegsman. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is verantwoordelijk voor de missie. Een woordvoerder van dit departement kan niets zeggen over een eventuele aanpassing van missie, waaraan Nederland met 150 militairen deelneemt.

De nieuwe Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer zei vorige week tegen De Telegraaf dat de Nederlandse aanwezigheid in de regio waarschijnlijk een zaak van lange adem zal blijken. „Ook als IS verslagen is, zal Irak nog niet helemaal klaar zijn met de vorming van zijn leger en kan het nog niet zelfstandig de veiligheid garanderen”, aldus Bauer een paar dagen voor inname van Kirkuk door de Irakezen.

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief