VN-militairen in Mali gedood door explosief

Gepubliceerd op: 27-10-2017

Zeker drie VN-militairen zijn omgekomen toen het voertuig waarin ze zaten op een mijn reed in Mali. Twee anderen raakten gewond. Het zou gaan om blauwhelmen uit Tsjaad.

Afbeelding verwijderdDe slachtoffers maakten deel uit van een logistiek konvooi dat onderweg was in een woestijnachtig gebied in het noordwesten van Mali. Tussen Tessalit en Aguelhok reden ze op een geïmproviseerde bom. De gewonden zijn naar een ziekenhuis in Kidal gebracht.

Jeep van de VN rijdt op een mijn in hetzelfde gebied in 2016 ( AFP)

Het plaatsvervangend hoofd van de VN-missie in Mali, Koen Davidse, heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden. Hij noemt het "een afschuwelijke daad, alleen bedoeld om het land verder te destabiliseren en het vredesproces te ontwrichten".

Verschillende landen doen mee aan de missie in Mali. Er zijn ook ongeveer 300 Nederlandse militairen actief. Onlangs heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid een kritisch rapport gepubliceerd over de veiligheid van de militairen. De aanleiding was een ongeval met een mortiergranaat. Twee Nederlandse militairen kwamen daarbij om het leven.

Bron : nos.nl foto: AFP

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief