Medaille voor leden Border Security Team

Gepubliceerd op: 10-11-2017

De leden van de 5e en 6e rotatie van het Border Security Team (BST), waaronder 46 KMar-collega’s, kregen vandaag in Nieuwegein de Herinneringsmedaille Humanitaire hulpverlening bij Rampen uitgereikt voor hun inzet. 

Afbeelding verwijderdDe gedecoreerden maakten deel uit van de Border Security Teams die vanaf januari 2017 tot juli 2017 de Grieken ondersteunden bij hun grensbewaking op het eiland Chios. De BST-leden voerden grensbewaking uit op zee en aan landzijde, brachten migratiestromen in kaart en onderkenden signalen van mensensmokkel. Het werk werd verricht onder de vlag van het Europese agentschap Frontex dat EU-lidstaten ondersteunt bij het bewaken van de buitengrenzen.

De BST's werden geleid door de Koninklijke Marechaussee en bestonden daarnaast uit een mix van defensiepersoneel (marechaussee, marine, landmacht en het Commando Diensten Centra), medewerkers van de nationale politie, de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V), de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Voorafgaand aan de uitreiking spraken de staatssecretaris van het ministerie van Justitie en Veiligheid, Mark Harbers en Commandant Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Harry van den Brink het gemêleerde gezelschap toe. 

Momenteel is het BST nog steeds actief op Chios.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief