Achter de schermen: bij de selectie van nieuwe marechaussees

Gepubliceerd op: 1-12-2017

De KMar heeft dringend mensen nodig. Er is geld voor in totaal 400 extra collega’s, maar hoe vind je die? De selecteur-voorlichters van de KMar op het Marine Etablissement in Amsterdam mogen flink aan de bak.

Afbeelding verwijderdEerst maar eens de harde feiten: van alle mensen die zich aanmelden voor een baan bij de Koninklijke Marechaussee haalt slechts 20 procent de eindstreep. De rest strandt ergens in het traject tussen aanmelding en het arbeidsvoorwaardengesprek.

Ondanks de pittige selectie is de Marechaussee populair, het aantal aanmeldingen is hoog, zegt luitenant-kolonel Fred Goossens. “Het is nooit een probleem geweest om de opleidingen gevuld te krijgen. Dat geldt ook voor de 400 extra plekken. Die populariteit komt volgens mij doordat de KMar zichtbaar is in de samenleving. Het is zinvol werk”, zegt Goossens, die verantwoordelijk is voor de KMar-tak van het Dienstencentrum Personeelslogistiek (DCPL).

Steeds iets meer
De wervingsopdracht van 400 extra mensen wordt niet in één keer naar binnen ‘gegooid’ bij senior selecteur kapitein Reinier van der Ven en zijn mannen. Dat gaat gefaseerd, voor 2018 is de vulling grotendeels rond. “Alles bij elkaar, gaat het om zo’n 1.000 mensen die aan de selectie starten”, aldus de kapitein. “We maken lange dagen. Vergeleken met het werk in 2014 is onze aanstellingsopdracht verdrievoudigd.” Overigens gaat de manier van keuren begin volgend jaar op de schop. De bedoeling is om dan meer keuringen te kunnen afhandelen.

lees het gehele artikel in KMarmagazine 

Bron : KMarmagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief