Doorontwikkelen centraal in 2018, door Jan Roede Kolonel der KMar/C-OTCKMar

Gepubliceerd op: 13-12-2017

Afbeelding verwijderd"2017 zit er bijna op. Voor mijn gevoel is het jaar omgevlogen. Een druk jaar, waarbij we veel leerlingen hebben opgeleid voor een verder groeiende KMar. Daarbij hebben wij geen concessies hoeven doen aan kwaliteit. Kwaliteit die de basis is voor één van onze kernwaarden, betrouwbaarheid. Kwaliteit die ook centraal stond bij de vele cursussen en themadagen die door ons werden georganiseerd. Een teken dat wij werk doen wat er toe doet. Geen OTCKMar zonder KMar, en geen KMar zonder OTCKMar. 

Ook zit er weer schot in de reorganisaties. Inmiddels werken we al meer dan een jaar in de werkorganisatie, dus eigenlijk weten we niet beter. Voor 2018 staat onszelf doorontwikkelen wat mij betreft centraal. Dat is wat de KMar van ons verlangt, zoals bevestigd tijdens een thematische Marechausseeraad over opleiden. Ideeën zijn er genoeg  bij ons. Nu doorpakken, en zorgen dat we echt gaan vernieuwen.

Dat we nog wat randvoorwaarden ingevuld moeten hebben is ook de Marechausseeraad duidelijk, daarvoor is steun toegezegd. 2018 gaat voor mij het jaar worden waarin ik jullie ga verlaten. Gekscherend roep ik altijd dat ik vaak op mijn laatste werkdag nog mijn PGU-kast moet uitruimen. Afbouwen is niet zo mijn ding. Dus wat mij betreft maken we er nog een boeiend en bruisend half jaar van."

Ik wens iedereen fijne dagen en een goede jaarwisseling.

Lees meer in Rond het Square, editie december 2017

Bron : Rond het Square

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief