Grootse optocht Koninklijke Militaire Academie in centrum (foto's)

Gepubliceerd op: 15-12-2017

BREDA -  De eindoefening van de Koninklijke Militaire Academie trok deze donderdagochtend, rond tien uur, veel bekijks. Een klein leger marcheerde door het centrum terwijl verkeer op afstand gehouden werd. 

Afbeelding verwijderdZe kwamen in groten getale door het Bredase centrum. De groep soldaten marcheerde vanaf de Fellenoordstraat langs de Markendaalseweg en kwam via de haven weer bij de KMA uit. Het legertje werd begeleid door de marechaussee, zij hielden het verkeer op afstand.

Het gaat volgens de woordvoerder van defentie om een afsluitend deel in de Proeve van Bekwaamheid. De lichting cadetten, die in september 2017 begonnen aan hun officiersopleiding, doorloopt de laatste stappen van de tussentijdse toetsing: "Hierin moeten ze aantonen dat ze de kennis en vaardigheden uit lessen van de eerste drie maanden beheersen. Deze Final Run, waarin ze fysiek en mentaal worden getest door met bepakking over een langere afstand enkele dagen te lopen, eindigt bij het Kasteel van Breda waar de KMA is gevestigd. Daar worden de cadetten met applaus onthaald door hun ouderejaars en collega’s. Alle cadetten die de Proeve van Bekwaamheid hebben gehaald worden volgende week bevorderd tot cadet-korporaal."

Inmiddels staan er meer foto's online.(foto's Tom van der Put)

Bron : bredavandaag.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief