Militaire Erehof zondag omringd met kaarsen

Gepubliceerd op: 19-12-2017

Voor het tweede jaar op rij zal Stichting Herdenking Militaire Erehof ‘s-Gravenhage de oorlogsgraven verlichten op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Haag. Dat gebeurt de avond voor kerst (zondag 24 december). Op het Militaire Erehof liggen 167 Nederlandse militairen begraven, die in de mei-dagen van het jaar 1940 zijn omgekomen.

Afbeelding verwijderdOp dat Erehof worden 167 kaarsen ontstoken. Iedere aanwezige mag een kaars ontsteken en plaatsen bij de graven. “Wij hopen dat ook dit jaar weer kleinkinderen en achterkleinkinderen van de gesneuvelden, alsmede scholieren, aanwezig zullen zijn,” aldus de organisatie, die in handen is van John Braad (Keep them Rolling) en Ton Bos (Stichting Herdenking Militaire Erehof ’s-Gravenhage).

Ook het Ereveld van Engelse militairen die omkwamen tijdens de Eerste Wereldoorlog, en het massagraf van de burgers die zijn omgekomen bij het bombardement van de Haagse wijk Bezuidenhout op 3 maart 1945, zullen worden omringd met kaarsen.

De Stichting Herdenking Militaire Erehof ‘s-Gravenhage organiseert de jaarlijkse herdenking en doet daarnaast ook veel research. Zo worden onder meer nabestaanden van de gesneuvelden opgespoord en wordt het verhaal over iedere gesneuvelde vastgelegd. Het doel is de gedachten aan die tijd levendig te houden, de gesneuvelden te herdenken en het Erehof voor nu en de toekomstige generaties te behouden.

Bron : dagblad070.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief