Sint-Maarten schrikt van aardbeving: 'Een orkaan zie je aankomen, dit niet'

Gepubliceerd op: 25-12-2017

Drie en een halve maand na orkaan Irma is Sint-Maarten opnieuw opgeschrikt door natuurgeweld. Een vrij krachtige aardbeving van 5.2 op de schaal van Richter zorgde even voor paniek onder de bewoners.

Afbeelding verwijderd"Het was akelig, echt vreselijk", vertelt Ivy Essed-de Keyzer aan RTL Nieuws vanuit de hoofdstad Philipsburg. Ze heeft wel vaker aardbevingen gevoeld, maar 'nog nooit zo hard en dichtbij'. Het epicentrum lag ongeveer 30 kilometer uit de kust, op zo'n 75 kilometer diepte. 

"Ineens een harde knal"
"We zaten gezellig in de kamer met vrienden die kerstcadeautjes kwamen brengen. Ineens was daar een harde knal. We dachten eerst dat er een botsing was op straat, maar daarna begon het hele huis te trillen. We zijn toen naar buiten gerend, de trap af naar beneden. De buren kwamen ook allemaal naar buiten."

Ivy vertelt dat ze een heel sterk huis heeft, maar dat de schok desondanks groot was. "Ik zat op de vloer. Ik voelde het trillen door mijn hele lichaam. Iedereen was in paniek."

Naschokken
Ivy heeft nog een tijdje buiten gestaan omdat ze bang was voor naschokken. Die zijn tot op heden uitgebleven. "Je bent wel op je hoede. Als er een grote vrachtwagen langskomt, en het begint te trillen, dan denk je wel even: was het wel echt die vrachtwagen of was er weer een aardbeving?"

"Zo'n aardbeving kan elk moment gebeuren. Dat maakt het spannend. Een orkaan zie je aankomen. Dan kun je een veilig heenkomen zoeken. Zo'n aardbeving komt plots, dat maakt het zo akelig."

Of de aardbeving voor veel (nieuwe) schade heeft gezorgd op het eiland, is nog niet duidelijk.

Bron : rtlnieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief