CDS brengt bliksembezoek aan ingezette militairen

Gepubliceerd op: 26-12-2017

“Ons bijzondere werk gaat gewoon door en ik wil jullie heel hartelijk danken voor jullie professionele en niet aflatende inzet om de wereld een beetje veiliger te maken”, zei luitenant-admiraal Rob Bauer tijdens zijn bliksembezoek aan Nederlandse militairen in Afghanistan en op de vliegbasis in het Midden-Oosten waar vanuit de lucht terreurorganisatie ISIS wordt bestreden.

Afbeelding verwijderd Afbeelding verwijderd


Op Camp Marmal in Mazar-e-Sharif, Afghanistan, woonde de Commandant der Strijdkrachten (CDS) Bauer met zijn delegatie afgelopen weekend een kerstviering bij. Daarvoor sprak hij met de Duitse commandant over de missie en kreeg een rondleiding bij de multinationale medische eenheid.  Na een gesprek met de militairen die verantwoordelijk zijn voor het trainen en adviseren van de Afghanen, werd een oefening bijgewoond. Hier werden een voertuigverplaatsing en de procedures na een aanslag met een zogeheten Improvised Explosive Device beoefend.

Vliegbasis
De dag ervoor was het gezelschap op de vliegbasis in het Midden-Oosten waar vandaan nu nog Belgische F-16’s opereren in de strijd tegen ISIS. Nederland zorgt momenteel voor de bewaking van die eenheid en neemt in januari het stokje van de vliegoperaties weer over van de zuiderburen. Na een gezamenlijke lunch kreeg de CDS een demonstratie van de beveiliging met honden.

Werk gaat gewoon door
Bauer wenste iedereen ondanks het gemis van familie en vrienden toch heel goede feestdagen: “Het is een bijzondere tijd om zo ver van huis te werken als veel mensen thuis zijn met de feestdagen. Bewaken en beveiligen, trainen en adviseren, de komst voorbereiden van de F-16’s en het personeel dat begin van het jaar weer aan de slag gaat in de strijd tegen ISIS. De werkzaamheden in de inzetgebieden gaan gewoon door. Wat ik zie en hoor vervult me met trots en wat misschien beter kan, neem ik mee terug naar Den Haag.”

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief