Kennismaken met de Marechaussee

Gepubliceerd op: 12-1-2018

Afbeelding verwijderdMinister Ferdinand Grapperhaus en staatssecretaris Mark Harbers van Justitie & Veiligheid bezochten vandaag de Koninklijke Marechaussee op Schiphol.

Het betrof een eerste kennismaking waarbij de bewindslieden onder andere werden bijgepraat over de landelijke aansturing binnen de KMar, de grensbewaking en de politie- en beveiligingstaak op de luchthaven.

Op Schiphol startte het bezoek met een algemene introductie over de taken van de Marechaussee, de komst van het Landelijk Tactisch Commando en de rol van de Chief Operations. Daarnaast kregen de minister en staatssecretaris uitleg over de manier waarop de KMar kan opschalen in geval van een calamiteit. Hierna volgde een rondleiding langs de paspoortcontrole.

“Het is een zeer goed geoliede machine”, zei minister Grapperhaus na afloop. Ook benadrukte hij het unieke ‘open’ concept op Schiphol, waarbij de winkels voor publiek toegankelijk zijn. “Dit kan alleen als de veiligheid is gewaarborgd. De Koninklijke Marechaussee maakt dat mogelijk.”

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief