Kazerne Schiphol vol: marechaussees naar hotel!!

Gepubliceerd op: 6-4-2018

De kazerne van de marechaussee op Schiphol zit overvol. Marechaussees die elders uit het land op de luchthaven te werk worden gesteld, moeten maar zelf een hotelkamer zien te regelen.

Afbeelding verwijderdVoorzitter Sven Schuitema van de marechausseevereniging vreest dat door dit beleid het voor deze defensietak nog lastiger wordt om personeel vast te houden. „Dit soort maatregelen werk in elk geval uitstroom bevorderend.”

Op Schiphol werd in 2013 de Koningin Máximakazerne geopend. Toen werkten 1800 marechaussees op de luchthaven. Het grootste deel woont in de regio, maar er zijn ook 350 kamers voor manschappen die van ver komen. Inmiddels is het personeelsbestand uitgebreid. Bovendien worden de kamers nu ook bezet door militairen die eerst gebruik maakten van de inmiddels gesloten Marinekazerne Amsterdam en door cursisten.

„Door capaciteitsgebrek op Schiphol worden er marechaussees tegen wil en dank verplaatst vanuit Limburg, Groningen en andere plaatsen. Dit is al een belasting voor de privélevens van deze mensen en nu is een kamer in de kazerne ook niet meer vanzelfsprekend. Marechaussees zijn nu aangewezen op hotelfaciliteiten in de buurt. Ze moeten zelf een hotelkamer zoeken, boeken en vooruit betalen. Alsof marechaussees beschikken over een riant salaris”, benadrukt Schuitema.

De leiding heeft de marechausseevereniging laten weten dat de kazerne langs de A4 van Defensie is en niet exclusief beschikbaar is voor marechaussees.

Bron : haarlemsdagblad.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief