Commando-overdracht OTCKMar

Gepubliceerd op: 4-5-2018

Op 2 mei heeft kolonel Jan Roede het commando over het OTCKMar overgedragen aan kolonel Frank Rippens.

Eerst nam CKMar, luitenant-generaal Harry van den Brink, het woord. "Dit is de plek waar het allemaal begint", omschreef hij het OTCKMar. "Hier worden niet alleen nieuwe marechaussees opgeleid, maar hier komen ook collega's terug om nog beter te worden." Hij bedankte Roede voor zijn frisse blik, flexibiliteit en daadkracht. Naar Rippens toe sprak hij zijn vertrouwen uit en hij wenste hem veel succes in zijn functie.

Afbeelding verwijderd

Roede blikte in zijn toespraak terug op vier mooie jaren met interessante ontwikkelingen zoals ‘blended learning’ (Redactie: In de basis is ‘blended learning’ een leer- en instructiemodel, welke twee methoden combineert, namelijk het gewone klas model en het computer ondersteunde lesmodel). Ter illustratie overhandigde hij ipads aan collega's van Brigade Den Haag Beveiliging, die vanaf hun werkplek de opleiding tot wachtmeester gaan volgen. 

Ook stond Roede stil bij het overlijden van collega’s en een leerling. “Mede door het verlies van deze collega’s en leerling heb ik ervaren wat jullie voor elkaar, voor hun dierbaren en ook voor mij persoonlijk hebben betekend”, zo zei hij. Verder bedankte hij collega’s en partners voor de prettige samenwerking. Bovendien bedankte hij zijn thuisfront voor hun steun. 

Uiteraard kon het visitekaartje van de KMar, het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, niet ontbreken tijdens de ceremonie. Naast de ceremoniële muzikale omlijsting speelde het orkest 'Brothers in Arms' van Dire Straits.

Nadat Roede officieel het commando had overgedragen door het overhandigen van de OC Sabel aan Rippens, nam de nieuwe commandant als laatste het woord: "Wij zijn als een familie, klein in aantal, groot in daden. Ik zal de reeds ingezette ontwikkeling oppakken."

Een dag voor de commando-overdracht, op dinsdag 1 mei, maakte Rippens zijn eerste OTCKMar koffiemoment mee. Commandant Sector Kennis, luitenant-kolonel Raimond Neuteboom, heette hem welkom namens het hele OTCKMar. Roede nam tijdens dit wekelijkse koffiemoment informeel afscheid van zijn OTCKMar.

tekst: Ellen Beernink, communicatieadviseur OTCKMar
foto : Fred Klijndijk

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief