Grensbewakers eerstelijns vangen pieken op aan de balie

Gepubliceerd op: 1-6-2018

De KMar zet sinds kort burgers en reservisten in bij de controle van paspoorten op luchthavens. Zowel op Schiphol, Eindhoven Airport als Rotterdam-The Hague Airport. 

Afbeelding verwijderdHet gaat om een pilot – Adaptief aan de grens (AADG) geheten - die gefaseerd wordt ingevoerd en een looptijd heeft van 2 jaar. De speciaal opgeleide collega’s worden ingezet op piekmomenten, om de KMar-collega’s te ontzien. Hieronder vertellen enkele collega’s over het aannameproces, de opleiding en de werkzaamheden. 

Piekmomenten
De nieuwe grensbewakers eerstelijns gaan vooral de pieken opvangen in de eerstelijns. Dat betekent dus voor onze collega’s dat zij meer ingezet kunnen worden in de tweedelijns grensbewaking en op andere taakvelden van de KMar, zoals de politiedienst, burgerluchtvaart of de beveiliging burgerluchtvaart. De nieuwe collega’s gaan dus uitsluitend eerstelijnscontroles uitvoeren. Als er vervolgens een opsporingsindicatie of een tweedelijnscontrole nodig is, dan nemen de volledig opgeleide grenswachters het over.

Lees het gehele artikel in kmarmagazine 05-2018

Bron : KMarMagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief