Duitse Königstiger trekt duizenden fans naar Overloon

Gepubliceerd op: 3-6-2018

Dat de Duitse propaganda in de Tweede Wereldoorlog zo effectief was dat een evenement 75 jaar na dato een bezoekersrecord kende, hadden Joseph Goebbels en zijn trawanten nooit durven dromen. Want dankzij de naam én faam die de Nazi-propaganda aan de Königstiger-tank toedichtte, kwamen er vorige week bijna 20.000 bezoekers naar het Oorlogsmuseum in Overloon om de monstertank te aanschouwen.

Afbeelding verwijderd
Königstiger in Overloon

Militracks mag zich vaker verheugen op grote bezoekersaantallen. Logisch, want de combinatie van een museum met een evenement waarin vooral Duitse militaire voertuigen te zien zijn én een rommelmarkt heeft op iedereen die geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog een grote aantrekkingskracht.

Maar dit jaar had het museum dus een bijzondere attractie in de vorm van een Königstiger (= Bengaalse tijger) en dus liep het storm qua bezoekers. De zware tank staat officieel in de boeken als Panzerkampfwagen VI Ausführung B, Sd.Kfz 182, maar wordt ook Tiger II genoemd. Voor de volledigheid: de Engelse benaming ‘Kingtiger’ klopt dus niet. 

Lees het gehele artikel in Defensiekrant nr 11, juni 18

Bron : defensiekrant

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief