Marechaussee-veteranen welkom bij Orpheus

Gepubliceerd op: 4-6-2018

De 19e Veteranendag Koninklijke Marechaussee is op vrijdag 5 oktober 2018. Alleen niet op het vertrouwde opleidingscentrum maar bij Theater en Congres Orpheus, Churchillplein 1  te Apeldoorn.  

Locatie
Vanwege de massale opleidingsinspanning voor marechaussees en de verbouwingen is de Koning Willem III kazerne even niet toegankelijk voor grootschalige evenementen. Het aanmelden is wel al enige tijd opengesteld. Postactieve KMar-veteranen kunnen zich digitaal aanmelden via ‘Mijn Vi’ op de website www.veteraneninstituut.nl. Geen internet? Belt dan met dit instituut: 088-3340050. Algemene informatie is voor postactieven ook verkrijgbaar bij Stichting Marechaussee Contact (SMC) op telefoon 0341-417087 of via e-mail fhc.meijer@gmail.com. Actieve KMar-veteranen wenden zich per e-mail tot veteranendag.kmar@mindef.nl. In september ontvangt u het programmaboekje met tips dat tevens dienst doet als toegangsbewijs. Er is bij Orpheus voldoende parkeergelegenheid. 

Afbeelding verwijderd
kranslegging in 2017

Programma

Het thema luidt dit jaar: Missies in Afrika. Deze missies krijgen bijzondere aandacht, zo ook in de verhalen van vroeger en nu onder de veteranen. Wordt vast weer heel gezellig. De Veteranendag KMar begint om 09.30 uur en eindigt rond 15.15 uur als de laatste bus naar station NS vertrekt. Om 11.15 uur is er traditiegetrouw de herdenkingsplechtigheid voor de gevallen en overleden veteranen bij het monument voor de Koning Willem III kazerne. Bij de plechtigheid speelt het Trompetterkorps KMar. Voor alle veteranen is er plaats in de autobussen naar de plechtigheid. De Indische rijstmaaltijd volgt na terugkeer om circa 12.45 uur, vergezeld door een muzikaal optreden.  Speciale aandacht krijgt het boek “Kamelen op de lijn” van Marieke Vos-Hardonk, echtgenote van een KMar-veteraan. Het laten signeren van het boek behoort tot de mogelijkheden. 

Slot

De projectgroep onder leiding van majoor Robin Oost, alsmede de inzet van KMar-reservisten gaan de dag tot in de puntjes regelen. Mediacentrum Defensie verzorgt de fotografie; de foto's zijn nadien terug te vinden op de SMC-website. Voor alle veteranen zijn er consumptiebonnen en een presentje.

Afbeelding verwijderd Afbeelding verwijderd

foto links   : Veteraan-zanger Nick Lemmens draagt Remenbrance op aan Marten Mobach
foto rechts : De nu 99-jarige Mobach hoort Remembrance respectvol aan 

Bron   : KMar
Foto's : Mediacentrum Defensie

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief