CDS bezoekt vliegende ISIS-bestrijders Jordanië

Gepubliceerd op: 23-6-2018

"Natuurlijk zijn er altijd zaken die beter kunnen en moeten, maar in algemene zin gaat het heel erg goed hier en dat maakt me trots. ” Dat zei Commandant der Strijdkrachten, luitenant-admiraal Bauer tijdens zijn bezoek aan de F-16-eenheid in Jordanië. “Ik zie een happy crew.” Die crew helpt in de strijd tegen de islamitische terreurorganisatie ISIS.

Afbeelding verwijderdCDS Bauer spreekt met Nederlandse militairen op de basis in Jordanië. Op de achtergrond staat een F-16 in een shelter

Bauer zette 4 militairen in het zonnetje door ze de CDS Commanders Coin te geven. 3 van hen waren door de Commandant van de Air Task Force Middle East-9 voorgedragen vanwege hun opvallende prestaties en houding. De 4e coin was tot zijn grote voor de commandant zelf. Hij was door een aantal leden van de eenheid voorgedragen. “De wijze waarop jij leiding geeft aan deze eenheid zorgt niet alleen voor een goede uitvoering van de taak, maar is ook bepalend voor de goede sfeer. Dit is echt een team”, aldus de CDS.

De F-16 eenheid wordt over ruim een week afgelost door het 10e detachement. De afgelopen dagen bezocht de CDS niet alleen de ruim 150 Nederlandse militairen, maar ook zijn Jordaanse ambtsgenoot. Met hem sprak de CDS over de ontwikkelingen in de strijd tegen ISIS en hij bedankte de Jordaanse generaal voor de ondersteuning van het gastland.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief