14e Nederlandse Veteranendag

Gepubliceerd op: 28-6-2018

 

Over twee dagen is het zover, de 14e Nederlandse Veteranendag.

 

Afbeelding verwijderd

PROGRAMMA 30 JUNI 2018

Op 30 juni vindt de 14e Nederlandse Veteranendag plaats. Het is een evenement voor iedereen. Kom kijken naar het nationaal defilé, bezoek het Malieveld met informatieve veteranenstands, activitypark voor kinderen, geniet van het spetterende muziekprogramma.

Programma Binnenhof: aanvang 10.20 uur
Zoals ieder jaar vindt in aanwezigheid van de Koning, de minister van Defensie en de minister-president de opening van Veteranendag plaats in de Ridderzaal (aanvang 10.20 uur), gevolgd door de medaille-uitreiking op het Binnenhof (aanvang 11.30 uur). Deze onderdelen zijn te volgen op schermen op het Malieveld, via deze website en op NPO 1.

Nationaal defilé en vliegshow: aanvang 13.15 uur
Kom kijken naar de ruim 4500 veteranen en militairen die in de Haagse Binnenstad defileren voor de Koning. In het defilé rijden ook paarden en verschillende historische en moderne militaire voertuigen mee.

Om 13.00 uur wordt op het Malieveld het startschot met een zgn. 25-ponder (houwitser)  voor het defilé gegeven. Meer info over het defilé wordt zsm op deze pagina toegevoegd. 

Malieveld: 9.00 – 17.30 uur
Gedurende de hele dag is er een gezellige bijeenkomst op het Malieveld, met muziek, eten en drinken. Dit programma is toegankelijk voor iedereen. Voor kinderen is er van alles te doen in de Kids Corner, er is een vliegsimulator en een klimmuur. Voor meer info over het programma op het Malieveld wordt zsm op deze pagina toegevoegd.

Plazatheater Malieveld 11.00 – 17.00 uur
Doorlopende optredens diverse artiesten. Deze informatie wordt zsm bekendgesteld.

Grote Muziekpodium Malieveld: 14.30 – 17.15 uur
Het programma op het Malieveld wordt feestelijk afgesloten met muziek. Op het hoofdpodium worden diverse optredens verzorgd. Met als klap op de vuurpijl een optreden van René van Kooten en Brigitte Heitzer en de Marinierskapel van de Koninklijke Marine o.l.v. majoor Arjan Tien. Zij sluiten de dag hiermee af.

Einde programma: 17.30 uur

Parkeren eigen vervoer:
Mocht u met eigen vervoer komen, u kunt tegen gereduceerde prijs bij Q-Park CS-New Babylon een parkeerplaats reserveren.

Bron: veteranendag.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief