Achter de schermen…bij de voorbereidingen van Lowlands Grenade 2018 (LLGN)

Gepubliceerd op: 4-8-2018

Het is officieel een neventaak, maar hoofd sectie Oefenen majoor Kim Moerman heeft er zijn handen soms vol aan: de organisatie van de grote internationale oefening Lowlands Grenade 2018. Bij de oefening van eind september in Marnewaard zijn ruim 800 mensen betrokken, uit allerlei landen. En dat vereist de nodige voorbereiding. Het was dan ook geen overbodige luxe om al in mei vorig jaar te beginnen met het voorwerk.

LLGN is de grote finale van het zogeheten EUPST II-programma (2015-2018), de European Union Police Services Training. In het door de EU gefinancierde programma werken 17 gendarmerie- en politiekorpsen uit 13 landen samen aan het ontwikkelen van hun vaardigheden.

Twee jaar geleden was LLGN in het Duitse Weeze, en in 2014 ook in de Marnewaard. Ditmaal ligt de nadruk - nog meer - op community policing (de basispolitietaak) en Monitoring, Mentoring, Advising, and Training (MMA&T) van lokale overheden in crisisgebieden. Tijdens deze 3e editie, van 24 september tot en met 5 oktober, zijn er veel meer internationale deelnemers. En daar komt qua organisatie dus heel wat bij kijken.

Lees het gehele artikel in KMarMagazine 2018/07/08

Bron : KMarMagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief