Grote vangst tijdens controle langs A6 bij Lelystad

Gepubliceerd op: 27-9-2018

De belastingdienst heeft dinsdag bij een grote controle op de A6 ter hoogte van Lelystad voor 43.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. De politie schreef daarnaast tientallen boetes uit. Ook werden er arrestaties verricht en tien auto's in beslag genomen.

Motorrijders van de politie haalden gisteren weggebruikers van de A6 om ze op het terrein van Rijkswaterstaat te controleren. Bij deze controle waren ook de belastingdienst, douane, marechaussee, UWV, omgevingsdienst en RDW van de partij .

De controleurs constateerden meerdere overtredingen. Zo werden er bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen, waren er technische gebreken aan voertuigen, werd er drugs gevonden, reden er onverzekerde voertuigen rond of hadden weggebruikers nog openstaande boetes.

Ook werd er iemand staande gehouden die onder invloed van alcohol reed en liep iemand tegen de lamp met een vals rijbewijs. Ook werd er iemand gecontroleerd die verdacht werd van uitkeringsfraude.

Arrestaties
Tijdens de controle werden ook arrestaties verricht, meerdere gecontroleerde personen werden nog gezocht door justitie. Ook werden personen opgepakt voor het overtreden van de Opiumwet en de wet wapens en munitie.

Bron : destentor.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief