Het gaat los in Sydney. Nederlandse ploeg aangekomen voor Invictus Games

Gepubliceerd op: 23-10-2018

“Het was me het reisje wel”, zegt Invictus-deelnemer Antonie van Herwijnen lachend bij aankomst op het vliegveld van Sydney. Waar anderen behoorlijk vermoeid uit het vliegtuig stappen, heeft de Brabander de vlucht van in totaal 24 uur goed doorstaan. “Wachten tot we kunnen inchecken in het hotel en proberen wakker te blijven”, is het devies van wachtmeester bij de Koninklijke Marechaussee Wouter Bakker.”

Afbeelding verwijderd

De atleten en de staf worden opgewacht door de Nederlandse defensieattaché in Australië, luitenant-kolonel Elmar Hermans en zijn partner Simone Steendijk. Ook supervrijwilliger Hannie Page en Invictus-mascotte Cobber zijn erbij. De sporters hebben in alle opzichten een lange weg gekend naar de 4e editie van de Invictus Games.

Lichamelijk en mentaal gewond
Het team bestaat uit een mix van lichamelijk en mentaal gewonde (oud-)militairen. Met name degenen met een posttraumatische stressstoornis hadden het soms moeilijk met de lange reis voor de boeg. “Er zijn momenten dat ik het even niet meer zag zitten, maar door het goede gevoel en steun binnen de ploeg heb ik kunnen doorzetten”, aldus Alina Zoet.

Sinds april hebben de Nederlandse deelnemers zich bekwaamd op de individuele onderdelen, maar vooral de teamsporten. “Het is geweldig dat we het evenement nu hier hebben, maar nog beter dat de Invictus Games in 2020 naar Nederland komen”, vindt luitenant-kolonel Vincent Heling. Hij studeert een jaar lang aan het Australian Command and Staff College in de hoofdstad Canberra. Net als luchtmachtcollega Hermans is hij dit weekeinde bij de wedstrijden op het voormalig Olympisch Park, even buiten de stad.

Lees meer in magazines.defensie.nl      

Bron : magazines.defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief