Aanhoudingen wegens wapen- en drugsbezit

Gepubliceerd op: 28-10-2018

De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen maandagavond een inwoner van Beek en een van Sittard aangehouden.

Afbeelding verwijderdDe twee mannen zaten samen in een auto die bij Maastricht Aachen Airport aan de kant werd gezet omdat het rijgedrag opviel. Tijdens de controle troffen de Marechaussees tussen de twee voorstoelen een samoeraizwaard aan. Verder werd een kleine hoeveelheid harddrugs en geld aangetroffen in de auto. Daarop werd de bestuurder, een man uit Sittard, aangehouden. Verder onderzoek wees uit dat de drugs waren gekocht op een camping in de buurt van het vliegveld.

Doorzoeking van een caravan en een schuur aldaar bracht nog meer zaken aan het licht: enkele kilo’s drugs (vermoedelijk speed), een pistool, een geweer, munitie en geld. In de schuur was een ruimte ingericht die vermoedelijk gebruikt werd om verdovende middelen te maken. De bewoner van de caravan, een 32-jarige man uit Beek is aangehouden.

Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De Marechaussee doet verder onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie in Maastricht. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron : sittard-geleen.nieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief