Combinatie van factoren; bijzonder druk op Schiphol

Gepubliceerd op: 29-10-2018

Door een combinatie van factoren was het zondag erg druk op luchthaven Schiphol. Door drukte bij de marechaussee, werd een deel van de veiligheidscontroles even stilgelegd.

Afbeelding verwijderdBrussel
Dat bevestigt een woordvoerder van Schiphol desgevraagd. Zondag is voor de regio’s midden en noord de laatste dag van de herfstvakantie en op Brussel Airport wordt gestaakt.

Marechaussee
Door het eind van de herfstvakantie, was het sowieso al een drukke dag op Schiphol. “Ja het is druk”, aldus de woordvoerder van de luchthaven. Bij de marechaussee, waar de paspoortcontroles plaatsvinden, ontstonden in de loop van de dag lange rijen.

Security
“Dat werkt dan door bij security”, legt de woordvoerder uit. Dat gebeurt wel vaker, in voorkomende gevallen wordt dan of langzamer gewerkt bij de beveiligingscontroles, of het hele proces wordt even stilgelegd. “Dat is vandaag gebeurd in hal 3.” Door de controles tijdelijk stil te leggen, komt er wat ‘lucht’ in het hele proces en kan alles daarna weer soepel doorstromen.

Stakingen
Het was zondag nog iets drukker dan al verwacht was, als gevolg van de stakingen bij de bagageafhandeling op Brussel Airport. Daardoor wijken toestellen uit naar omliggende luchthavens, ook naar Schiphol. “Vooralsnog ging het om twee toestellen”, aldus Schiphol. De passagiers die eigenlijk in Brussel hadden moeten landen, worden met bussen van Schiphol naar Brussel gebracht.

Bron : upinthesky.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief