Koning mee met mariniers op bergtraining

Gepubliceerd op: 5-11-2018

Koning Willem-Alexander bracht 2 en 3 november door met mariniers op bergtraining in de Schotse Hooglanden. Het Korps Mariniers traint jaarlijks in bergachtige en arctische gebieden voor het uitvoeren van operaties en trainingen wereldwijd.

Afbeelding verwijderd

Koning Willem-Alexander loopt mee met een verkenningseenheid die zich te voet verplaatste naar het overnachtingskamp tijdens de bergtraining van de mariniers in de Schotse Hooglanden.Toon opties

200 mariniers trainen 5 weken in het overleven, opereren en verplaatsen onder zware klimatologische omstandigheden in bergachtig gebied. In theorie en praktijk leren ze navigeren en het kiezen van veilige routes en overnachtingsplekken. Ook het oefenen van verscheidene klim- en stijgtechnieken is onderdeel van de training.

Gezamenlijk ontbijt
De koning kreeg eerst een rondleiding over het basiskamp. Hier sprak hij met logistiek en ondersteunend personeel. Aansluitend sloot hij aan bij een verkenningseenheid die zich te voet verplaatste naar hun slaapplek. In het overnachtingskamp volgde Willem-Alexander lessen en nam hij deel aan een briefing voor de nachtelijke oefening. Na een korte nachtrust en een gezamenlijk ontbijt volgde als afsluiting de oefening.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief