Commandant Mariniers prijst boek De Punt

Gepubliceerd op: 6-11-2018

ROTTERDAM Korpscommandant der Mariniers Jeff Mac Mootry is onder de indruk van het boek Liggen Blijven! over treinkaping bij De Punt. Hij prees de schrijvers tijdens de presentatie. „Het is een zeer lezenswaardig boek, ik heb het in een adem uitgelezen.”

Het boek over de Molukse treinkaping van Telegraaf-journalisten Olof van Joolen en Silvan Schoonhoven is het resultaat van een bijzondere vertrouwensband tussen hen en de drie commandanten, constateerde de huidige korpscommandant der Mariniers, generaal Jeff Mac Mootry bij de ontvangst van het eerste exemplaar in het Rotterdamse Mariniersmuseum.

Hoofdredacteur van De Telegraaf Paul Jansen benadrukt de historische waarde van het boek. „Het is van groot belang dat het verhaal van de mariniers, die direct betrokken waren bij de heldhaftige bevrijdingsactie bij De Punt, wordt verteld en vastgelegd. Zeker in een tijd waar daders van toen, en hun nabestaanden, zich een slachtofferrol aanmeten en de waarheid een eigen leven is gaan leiden. De Telegraaf heeft de ontwikkelingen altijd nauwlettend gevolgd. En nu is er dit boek. Olof en Silvan hebben opnieuw journalistiek vakwerk geleverd.” Er is grote interesse voor het boek. De uitgever meldt dat er inmiddels een derde druk is.

Bron : telegraaf 
(zie SMC website 3/11)

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief