Marechausseemuseum Buren

Gepubliceerd op: 17-11-2018

Museum Buren.jpgHoog bezoek

Willem I en zijn eerste vrouw Anna van Egmond, gravin van Buren zijn terug in de stad waar ze ook trouwden. Op 8 juli 1551 gaven zij elkaar het jawoord in de Sint Lambertuskerk te Buren. En nu is de cirkel rond: Willem en Anna zijn in de feestmaand december te zien in het Marechausseemuseum, in de vorm van een uniek kunstwerk van Isabelle de Borchgrave. Van 7 december 2018 tot 7 januari 2019

Pronkstukken Willem en Anna 

Een absoluut betoverend pronkstuk zijn de van papier vervaardigde kostuums van Willem de Eerste en zijn eerste vrouw Anna van Egmond, gravin van Buren, en hun hondje Pompei. Deze kunstwerken zijn van de hand van de wereldberoemde kunstenaar Isabelle de Borchgrave, die onder andere bekend is van de prachtige kostuums van de Italiaanse familie De Medici.

In opdracht van de Stichting Koninklijke Defensiemusea ontwierp zij Willem, Anna en het hondje Pompei voor de tijdelijke tentoonstellling Willem in het Nationaal Militair Museum. Na afloop van die tentoonstelling zijn de kunstwerken naar hun nieuwe bestemming verhuisd, het Marechausseemuseum in Buren. Hier zullen zij tijdens de december feestmaand onderdeel zijn van de Schitterend Buren-opstelling in de grote hal van het museum.

Lees meer op de website van het museum

Bron : marechausseemuseum.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief