Staatssecretaris Visser van Defensie: ‘Wij hebben Kroon afgeraden om boek te schrijven’

Gepubliceerd op: 28-11-2018

Minister Bijleveld en staatssecretaris Visser van Defensie hebben Marco Kroon afgeraden om zijn boek te publiceren. Dit zei staatssecretaris Visser in het televisieprogramma WNL Op Zondag op NPO1.

Marco Kroon onthulde afgelopen week dat hij tijdens een missie in Afghanistan ontvoerd en verkracht is. Toen hij de dader wilde aanhouden, heeft hij de man naar eigen zeggen uit zelfverdediging doodgeschoten.

“Natuurlijk mag Marco Kroon zijn verhaal opschrijven, maar we hebben hem wel gevraagd of hij er zeker van was dat hij zijn verhaal op straat wilde leggen. Bovendien was er de mogelijkheid dat er staatsgevoelige informatie in zou staan. Daar hebben wij het boek uiteindelijk op gecheckt”, aldus Visser.

Zijn verhaal is volgens de staatssecretaris niet vast te stellen. “Het OM heeft onderzoek gedaan en er valt niet te bevestigen of ontkennen dat het gebeurd is zoals Kroon aangeeft.” Kroon blijft in dienst bij Defensie. Volgens de VVD-staatssecretaris is dat goed. “Wij waarderen zijn inzet. Hij zet zich nog altijd met veel plezier in voor Defensie.”

Bron : wnl.tv

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief