MTV–Controles Koninklijke Marechaussee: 5 arrestaties

Gepubliceerd op: 5-12-2018

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren en vandaag, tijdens controles op de A16 in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid, 5 personen aangehouden en 1.500 euro aan openstaande geldboetes geïnd.

Tijdens de controle gisteren bleek dat een 20-jarige Roemeen nog een gevangenisstraf van 60 dagen tegoed had en dat hij DNA moest afstaan. Ook een 36-jarige Roemeen moest nog DNA afstaan. Beide mannen zijn aangehouden.

Een 40-jarige Turkse man gaf aan geen identiteitspapieren bij zich te hebben. Bij verder onderzoek naar zijn identiteit troffen marechaussees een Spaans rijbewijs en een Spaanse identiteitskaart aan die beiden vals bleken te zijn. Ook deze man is aangehouden en ingesloten.

In het totaal werden er meerdere geldboetes geïnd met een totaal bedrag van 1.500 euro.

Vanmiddag zijn een 26- en een 47-jarige Belg gearresteerd. Bij de controle bleken de verdachten meer dan 20.000 euro bij zich te hebben dat in een nektasje op de achterbank lag. Ze gaven aan een auto te willen kopen maar konden niet aantonen hoe ze aan het geld kwamen. Het geld is in beslag genomen en de mannen zijn ingesloten. De Koninklijke Marechaussee doet, onder leiding van het openbaar ministerie Zeeland-West Brabant, verder onderzoek in de zaak.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief