Minister Bijleveld naar anti-ISIS bijeenkomst Ottowa

Gepubliceerd op: 6-12-2018

Op donderdag 6 december komen in Ottowa dertien ministers van Defensie van de internationale coalitie tegen ISIS bijeen. Minister Ank Bijleveld-Schouten is daar namens Nederland aanwezig. De vergadering wordt voorgezeten door de Canadese minister van Defensie Harjit Saijan en zijn Amerikaanse collega James Mattis. 

De bijeenkomst volgt op het overleg van juni in Brussel. De ministers zullen in Ottowa spreken over de inspanningen om ISIS blijvend te verslaan. Op de agenda staat ook een briefing over de status van de (militaire) strijd tegen ISIS en een update over de actuele politieke en veiligheidssituatie in Syrië en Irak.

Nederland draagt bij aan de strijd tegen ISIS met onder meer militaire adviseurs en trainers in Erbil en Bagdad. Ook zijn vier Nederlandse F-16’s actief in de luchtcampagne boven Syrië en Irak. De inzet van de F-16’s zal op 1 januari 2019 beëindigd worden. Vanuit Nederland verwerken analisten beelden van onbemande vliegtuigen boven het inzetgebied tot inlichtingenproducten voor de coalitie. Ook levert ons land stafpersoneel op de hoofdkwartieren van de coalitie.

Bron : rijksoverheid.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief