Benefietconcert Kerstproms op legerplaats Oirschot sprankelt ‘tegen dementie’

Gepubliceerd op: 19-12-2018

OIRSCHOT - De Kerstproms op de legerplaats Oirschot begint een echte traditie te worden. Ook dit jaar was de monumentale bioscoopzaal weer uitverkocht.

Afbeelding verwijderd

Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee heeft een uitdagend repertoire, zaterdagavond op de legerplaats Oirschot. Zij zijn inmiddels het zesde orkest van Defensie dat een Kerstproms verzorgt. Voor de pauze komt onder meer het complexe en gelaagde stuk ,,Armeense Dansen nr. 3" van Alexander Comitas voorbij, waarin het orkest het beste van zijn kunnen kan laten horen, met bijvoorbeeld een nogal ,,tricky” 5/8 maatvoering. Na de pauze heeft het geheel meer een bigband-achtig karakter, met een hoog kerstgehalte.

Er is een speciale rol voor het vocale kwartet De Meisjes Met De Wijsjes. Hun uitgebalanceerde vierstemmige zang, soms een beetje in de stijl van de Andrew Sisters, past naadloos in de speelse arrangementen. De opbrengst gaat naar ,,Dementievriendelijke gemeenschap Best Oirschot”. De aanwezige burgemeesters van deze gemeenten zijn in hun nopjes met de cheque van 8000 euro die zij van Theo Stevens, President van Lionsclub Best Oirschot, in ontvangst mogen nemen.

De Lions zijn weer organisator van de Kerstproms, met gratis hulp van de 13 Lichte Brigade en het Facilitair Bedrijf Oirschot. Theo Stevens vertelt: ,,De maatschappelijke bewustwording ten aanzien van dementie is essentieel. Dat willen we in 2018 en 2019 specifiek bevorderen in Best en Oirschot. Bij de gemeenten, de buurtvereniging, de winkels. Belangrijk is: hoe herken je iemand met dementie en hoe kun je daar het beste mee omgaan. Door daar beter op in te spelen, kunnen mensen met dementie, die voor zeventig procent nog ,,gewoon” thuis wonen, zolang mogelijk mee blijven doen. Deze benefiet zelf draagt ook weer bij aan die noodzakelijke bewustwording.”

Bron : ed.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief