TkKMar nieuwsbrief december 2018

Gepubliceerd op: 20-12-2018

Uit het voorwoord van Kapitein Eric Hendrikse
Commandant Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee

Afbeelding verwijderd

 

Beste muziekvrienden, 

Op 1 juni heb ik de functie commandant/zakelijk leider van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee overgenomen van Hans Kleemans. Daarmee heb ik voor mijn laatste functie weer een heel nieuw gebied betreden: de militaire muziek. Veel van mijn werkzaamheden voor het orkest zijn voor mij niet nieuw. Ik doe met name de bedrijfsvoering, hierin heb ik de laatste 5 jaar veel ervaring opgedaan als hoofd bedrijfsbureau van de brigade Krijgsmacht operationele ondersteuning van het DLBE (District Landelijke en Buitenlandse Eenheden). 

 De komende jaren willen wij het trompetterkorps op tenminste hetzelfde muzikale niveau houden als dat het nu staat. Hiervoor is een goede bedrijfsvoering mede noodzakelijk. In het komende jaar wil ik deze dan ook op orde brengen. 

Op dit moment zijn er in het orkest muzikanten met een beroeps en muzikanten met een reservisten status werkzaam. Zij hebben hierdoor verschillende rechtsposities.Ik ga ervan uit dat alle muzikanten het komende jaar een gelijke rechtspositie gaan krijgen. Hieraan wordt in ieder geval hard gewerkt.

 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief