Hoongelach om dievenstel

Gepubliceerd op: 8-1-2019

OSS Ze schrokken zich rot gisternacht. Eerst een keiharde bons en daarna gestommel en gemompel van twee mannen. En dat op het dak van hun woning en juwelierszaak in Oss. „Dat was wel even schrikken ja”, erkent juwelier Louise. Dat de inbrekers vervolgens geen kant meer op konden en met een hoogwerker van het dak werden gehaald, leidde tot hoongelach bij de dienstdoende agenten.

Afbeelding verwijderdTot vermaak van politieagenten en omstanders zitten op het dak van het lichtgekleurde huis twee mannen klem, die vermoedelijk via de bovenverdieping wilden inbreken, maar ingesloten zijn door de politie en geen kant meer op kunnen.

„Dat is een heel rare situatie natuurlijk”, erkent Louise. Samen met haar man Chris werd ze ruw uit haar slaap gewekt toen twee mannen op het dak sprongen. „Wij slapen daar pal onder”, vertelt Chris die het niet nodig vindt dat hun achternaam bekend wordt gemaakt.

Hij vraagt zijn vrouw Louise om het nachtelijke avontuur uit de doeken te doen: „Het was ongeveer tien voor twee dat wij opeens allebei wakker werden en dachten: hey er zit iemand op het dak!”

Als Chris het zolderraam opent om poolshoogte te nemen, fluit Louise hem terug. „Ik zei: doe dat raam alsjeblieft dicht, want anders kunnen ze naar binnen.”

Strijdvaardig
Chris laat zich echter niet kennen. „Maak dat je wegkomt”, roept de strijdvaardige juwelier alvorens hij het raam weer sluit. Achter het huis zijn agenten dan al met een klopjacht bezig. Met schijnwerpers zoeken ze de twee mannen die via schuurtjes hun heil op het dak zoeken.

Als agenten zich ook voor de zaak posteren, wordt al snel duidelijk dat de verdachten zich in een gênante situatie hebben gemanoeuvreerd: ze zitten vast op het dak en kunnen geen kant meer op. Er rest hun niets dan afwachten tot ze uit hun benarde situatie worden bevrijd.

Omsingeld
Louise: „De politie riep nog: ’U bent omsingeld. U kunt geen kant meer uit’.”

Terwijl een politiehelikopter boven het pand zweeft, rukt de brandweer uit met een hoogwerker om de mannen van het dak te plukken. Niet veel later wordt een derde verdachte in de kraag gevat.

Juwelier Chris denkt dat de mannen het niet op hun zilverwerk hadden voorzien. „Ik denk dat ze gestoord zijn bij de parfumerie in de straat achter ons huis. Zo zijn ze via aanbouwtjes en schuurtjes het dak opgeklommen.”

Het juweliersechtpaar ziet er ergens ook wel de lol van in. „Echt professioneel kun je dit uiteindelijk niet noemen hè. Daar stonden die jongens dan, weggedoken in capuchons, rustig vragen beantwoordend van agenten op straat.”

Een medewerkster stipt aan dat inbreken via de eerste verdieping een veelbeproefde methode is. „Destijds in Den Bosch en een maand geleden in Maastricht is er ook bij juweliers ingebroken door dieven die via de eerste verdieping binnen kwamen.”

De politie bevestigde gistermiddag dat er drie verdachten zijn opgepakt: een 22-jarige verdachte waarvan de woonplaats nog onbekend is en twee mannen van 26 en 28 jaar uit Berkel en Rodenrijs. Zij blijven voorlopig alle drie vast zitten voor verder onderzoek.

Bron : telegraaf/krant 8/1

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief