Nederlandse vakantiegangers vaak onvoorbereid naar verre bestemming

Gepubliceerd op: 21-1-2019

Nederlanders reisden het afgelopen jaar veelvuldig naar verre landen, maar deden dat vaak zonder zich goed te informeren over de bestemming. Dat blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

laptop eb paspoort jan19Zo raadpleegde slechts 28 procent van de Nederlanders die het afgelopen jaar op vakantie gingen naar een land buiten Europa (inclusief Rusland en Turkije) het reisadvies van het land. 37 procent van deze groep Nederlanders informeerde zich over vaccinaties of malariatabletten voorafgaand aan hun reis. Ook zocht maar 18 procent van de reizigers naar verre bestemmingen informatie op over wetten en gebruiken in dat land.

Betere voorbereiding nodig
Minister Blok van Buitenlandse Zaken roept daarom Nederlanders op zich beter voor te bereiden op hun vakantie, zeker als het een bestemming betreft buiten Europa. 'Ik gun iedereen een onbezorgde vakantie, maar daar heb je als vakantieganger zelf ook een hand in. Je kunt veel ellende voorkomen door je goed voor te bereiden op je reis. Check daarom voor je vertrekt het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, zeker voor verre en onbekende bestemmingen'.

Factoren bij keuze reisbestemming
Uit het onderzoek van NBTC-NIPO blijkt dat veiligheid een belangrijke factor is bij de keuze van een vakantiebestemming. Ongeveer twee derde van de ondervraagden gaf aan dat de gezondheidssituatie in een land van belang is bij de keuze van een vakantiebestemming. Voor 61 procent van de Nederlanders speelt terrorismedreiging een belangrijke rol bij de afweging om wel of niet naar een land te reizen voor vakantie. De helft van de Nederlanders weegt het risico op natuurgeweld of rampen mee bij de keuze van een vakantiebestemming. Voor 53 procent van de Nederlanders is de politieke situatie in een land van belang.

Lees verder op de website van rijksoverheid.nl

Bron : rijksoverheid.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief