Nieuwe patrouilleboten Kustwacht Caribisch gebied

Gepubliceerd op: 29-1-2019

De Kustwacht Caribisch gebied nam gisteren de eerste 4 van in totaal 12 Metal Shark Interceptors in gebruik. De officiële indienststelling vond plaats bij het Steunpunt van de Kustwacht Aruba. Voor het zover was, zegende een aalmoezenier de snelle patrouilleboten in.

Kustwacht Metal Shark jan19 450 
Metal Shark Interceptor

Scheepsbouwer Metal Shark uit Jeanerette (Louisianna, VS) ontwierp en bouwde de boten speciaal voor de kustwacht. De 38’ (zo’n 11,60 meter) Defiant monohull patrouilleboten vervangen de vloot van SuperRhib-motorboten. Naast de 4 Interceptors op Aruba, zijn er 4 voor het steunpunt op Curaçao en 4 voor het steunpunt op Sint Maarten.

De boten hebben onder meer een kajuit waardoor de kustwachtteams beschermd zijn als zij in weer en wind moeten werken. Andere verbeteringen zijn ergonomische stoelen en een toilet. Daardoor kunnen bemanningen opsporings- en SAR-activiteiten (search and rescue) langer volhouden.

De technische afdeling van de kustwacht is opgeleid om onderhoud uit te voeren.

Kustwacht Metal Shark pilothouse-1450
Interieur kajuit Metal Shark Interceptor

Grote vooruitgang
Justitieminister Andin Bikker zei dat de wateren van Aruba veiliger moeten worden en dat de Metal Sharks hieraan bijdragen. Ook Hoofd Steunpunt Randy Paskel is tevreden met dit project: “Ons personeel is erg gemotiveerd om met de nieuwe boten te gaan werken. We hebben veel gedaan om de SuperRhibs draaiende te houden in afwachting van de Metal Sharks en zien dit als een grote vooruitgang.”

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief