SMC bezoekt KMar-Bronbekers

Gepubliceerd op: 2-2-2019

Op 17 januari 2019 houdt de kolonel Karel van Dreumel – commandant van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek – zijn nieuwjaarsreceptie.

Het wordt druk. De SMC is er vertegenwoordigd door André Peperkoorn en Frans Meijer. Beiden gaan vroeger naar Bronbeek om eerst de twee KMar-bewoners op Bronbeek te ontmoeten. Ze treffen elkaar in de Poorterszaal en genieten van elk moment van de dag. De verhalen van vroeger zijn niet van de lucht. Ook zijn zij uiterst tevreden over SMC-voorzitter Jack Vlaming die nog al eens aankomt en de wijkopperwachtmeester Mark Peters die hen regelmatig begeleidt vanuit de KMar. 

Bronbeek Nieuwj. receptie 450 feb19
Vlnr: Joop Nijhof, Frans Meijer, André Peperkoorn en Charles Besançon 

Adjudant b.d.Joop Nijhof – veelvuldig werkzaam geweest in Arnhem en Zevenaar – woont er nu twee jaar, maar heeft nu een kwetsuur aan zijn rechterschouder. De andere is Charles Besançon die er nu een jaar verblijft. Het gaat weer goed met deze oud-dienstplichtig marI, dankzij de een-op-een verzorging diehij er ontvangt op zijn ziekenverblijfkamer. Uniek in de Nederlandse zorgsector. Met een speciale rolstoel, begeleid door verplegend personeel, heeft hij nu toch meer bewegingsruimte. Zijn rug blijft een zwakke plek. Beiden zijn 91 jaar en veteraan uit Nederlands-Indië. 

Ze gaan ook gewoon naar eerder genoemde receptie en genieten bijzonder van het wonen op Bronbeek.

SMC/fm

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief