Roodharige terrorist Thijs Belmonte in strijdgebied gedood

Gepubliceerd op: 27-2-2019

DAMASCUS - De roodharige jihad-terrorist Thijs Belmonte is omgekomen op het slagveld in Syrië en Irak.

Afbeelding verwijderd

IS-terrorist Thijs Belmonte zou zijn overleden in Syrië TMG

De ’uitreiziger’ was ooit te zien op een publieke onthoofdingsvideo.

Rotterdammer Belmonte was één van de ruim 300 Nederlandse uitreizigers naar Syrië en prominent IS-strijder, aldus de NRC die schrijft dat het bericht van zijn dood bevestigd is.

Paspoort in brand
Belmonte is één van de bekendere Syriëgangers. Hij reisde al in 2013 op 24-jarige leeftijd naar het oorlogsgebied. De Rotterdammer bekeerde zich in 2005 tot de islam. Belmonte kreeg militaire training en maakte indruk bij gevechten. IS laat zich door hem adviseren wie uit Nederland te vertrouwen is, en wie niet. Op Facebook steekt Thijs zijn Nederlandse paspoort in brand. Terugkeren? Hij nooit!

In Nederland veroordeelt de rechter Thijs tot zes jaar gevangenisstraf wegens deelname aan een terroristische organisatie. De laatste tijd is er minder van Thijs vernomen. Wel belde hij af en toe zijn vader. „Hé lullo”, zei hij dan tegen zijn vader.

Nationale terroristenlijst
Het Openbaar Ministerie heeft Belmonte gedagvaard om terecht te staan voor deelname aan een terroristische organisatie. Hij stond op de nationale terroristenlijst.

Familie van Thijs wil volgens NRC niet reageren. Eerder bevestigde de vader van Thijs wel dat zijn zoon in Syrië zat.

Thijs Belmonte kwam in 2013 in het nieuws toen een foto van hem opdook. Daarop poseerde hij in een stoel met camouflagekleding en een AK-47-machinegeweer. De Rotterdammer zou toen in Aleppo wonen. Belmonte sprak vloeiend Arabisch en kon de Koran deels reciteren.

Zijn hoogzwangere vrouw voegde zich later ook bij hem in Syrië. In het oorlogsgebied luisterde hij naar de naam Anwar.

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief