Meerdere aanhoudingen bij controle Hazeldonk

Gepubliceerd op: 31-3-2019

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdag 28 maart tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid op de A16 bij Hazeldonk drie vreemdelingen aangetroffen die niet in het bezit waren van de juiste documenten. Verder zijn twee personen gearresteerd op verdenking van witwassen. Van een Fransman is het rijbewijs ingevorderd, omdat hij onder invloed bleek te zijn.

Afbeelding verwijderdTijdens de controle op internationale bus trof de Marechaussee twee Syrische mannen zonder geldige verblijfsdocumenten aan. In dezelfde bus zat een 29-jarige Surinaamse man, wiens paspoort en verblijfsrecht waren verlopen. Alle vreemdelingen zijn het vreemdelingentraject ingegaan.

Witwassen
Bij de controle van een Frans voertuig bleek de bestuurder, een 22-jarige Fransman, geen identiteitsdocumenten bij zich te hebben. Marechaussees hebben hierop zijn voertuig gecontroleerd. Verstopt in een kussen troffen zij vervolgens meer dan 19.000 euro aan. De Fransman en een 24-jarige Franse vrouw zijn aangehouden op verdenking van witwassen. De Marechaussee doet verder onderzoek in de zaak. Een andere, 24-jarige Fransman kon direct zijn rijbewijs inleveren toen bij controle bleek dat hij onder invloed was.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief