45.000 euro, drugs en wapens van straat; politie brengt slag toe aan ondermijnende criminaliteit

Gepubliceerd op: 7-5-2019

Rotterdam - Bestuurders onder invloed, automobilisten die, net te laat, hun ziplockzakje met drugs uit het raam gooiden en achterstallige belastingbetalers; de Zevenkampse Ring was donderdag het toneel van een grote verkeersactie.

Grote verkeerscontrole Rotterdam
Luchtfoto politie

Mensen die hun geld verdienen in de criminele onderwereld en het vervolgens uitgeven in de eerlijke bovenwereld, de actie was gericht op de inmiddels bekende term ‘Ondermijning’.

Politie, OM, Koninklijke marechaussee, gemeente, toezicht en handhaving en belastingdienst bundelden hun krachten en dirigeerden ruim 200 auto’s naar de controleplek in Prins Alexander. Totaal 100 man controleerden papieren, fouilleerden bestuurders en pluisden kofferbakken uit.  Het gaf een fraai resultaat: vier aanhoudingen voor het gebruik van drank/drugs achter het stuur, iemand met pepperspray op zak, twee personen met een mes, iemand met een slagwapen en drie bestuurders met hasj en cocaïne. Twee auto’s die waren voorzien van een ingebouwde verborgen ruimte zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook werden verschillende bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel, rijden zonder rijbewijs of verzekering, en het niet kunnen tonen van een ID. De gemeentebelasting haalde maar liefst 18.000 euro op aan openstaande boetes. Voertuigen die in de wijk geparkeerd stonden en waar nog een bekeuring op rustte, kregen een wielklem. De belastingdienst nam 13 auto’s in beslag en 27.000 euro. Bestuurders die meteen hun rekening betaalden, mochten verder rijden.

Vliegende drugs
Verdacht rijgedrag van een auto richting Nesselande trok de aandacht van politiemensen. Na de auto een tijdje te hebben gevolgd, gaven de agenten op de A20 een stopteken. De inzittenden kregen het blijkbaar benauwd en gooiden het raampje open om zo snel mogelijk van hun cocaïne af te zijn. Het gripzakje is gevonden en de twee mannen zijn aangehouden. Twee Rotterdammers van 23 jaar zitten vast.

Informatie
Alle betrokken instanties hebben door deze gezamenlijke actie veel informatie verkregen, die bij eventuele vervolgonderzoeken net de ontbrekende puzzelstukjes kunnen zijn die kunnen leiden tot het oplossen van een zaak. Wordt vervolgd dus.

Wat kunt u doen tegen ondermijning?
Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Ziet, hoort of ruikt u onraad? Meld het altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Bel 0800 -7000. 

Bron : politie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief