Duitse Panthertank rijdt net op tijd NL binnen

Gepubliceerd op: 20-5-2019

OVERLOON - Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is een Duitse Panthertank rijdend te zien in Nederland.

Duitse panthertank Overloon mei19 450
De Duitse Panthertank komt aan bij het museum in Overloon.@EIGEN FOTO

Duizenden liefhebbers van materieel uit de Tweede Wereldoorlog trekken dit weekend weer richting het Oorlogs- en Verzetsmuseum in Overloon. Daar is het jaarlijkse evenement militracks, waar rijdend materieel uit de Duitse wehrmacht te zien is. Publiekstrekker dit jaar in een heuse Panthertank.

Elk jaar probeert de organisatie een bijzonder exemplaar naar Overloon te krijgen. Vorig jaar was dat de monstertank Tiger, maar dit keer is speciaal uit de een Frans museum de Panther naar het Overloon gehaald.

Op losse schroeven
„Dat was nog een hele operatie”, zegt Janneke Kennis van het museum. Een paar weken geleden ging de motor van de tank goed kapot en stond alles op losse schroeven. „Pas afgelopen woensdagavond kregen we groen licht. Net op tijd, want de oplader met de tank, samen zo’n negentig ton, mag maximaal 65 kilometer rijden. En dan is Frankrijk ver. Zeker als je ’s nachts er niet mee de weg op mag.”

Militracks is zaterdag en zondag in Overloon. Behalve kijken kan het publiek ook mee rijden met allerlei wehrmachtvoertuigen op een circuit door de bossen.

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief