KMar arresteert 10 mensen logistiek bedrijf op Schiphol

Gepubliceerd op: 15-6-2019

De Koninklijke Marechaussee (KMar) heeft 10 mensen gearresteerd die werkzaam zijn of waren bij een logistiek bedrijf op Schiphol. De arrestaties gebeurden in het licht van een drugsonderzoek.

Cocaïne
De Koninklijke Marechaussee heeft tien personen aangehouden in de leeftijd van 30 tot 40 jaar, in verband met drugssmokkel. De aanhoudingen vonden plaats in Almere, Amsterdam en rondom Schiphol. De verdachten komen uit Polen, Azerbeidzjan, Nederland en Letland. Dit gebeurde naar aanleiding van een vondst van 27 kilo cocaïne tussen een partij bloemen ‘bij een logistiek dienstverlener aan Schiphol’, aldus de KMar.

Maastricht
Naar aanleiding van de vondst is de Koninklijke Marechaussee onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek gestart naar de herkomst van deze verdovende middelen. ‘Gedurende dit onderzoek heeft de Marechaussee in april een zending van 160 kilo cocaïne kunnen onderscheppen op Maastricht Aachen Airport. Ook deze zending zat verstopt tussen een partij bloemen. Alle verdachten waren tijdens het onderzoek werkzaam bij het logistiek bedrijf of hadden daar in het verleden gewerkt. Acht verdachten bevinden zich nog in voorlopige hechtenis. De Marechaussee doet verder onderzoek in de zaak’, zo meldt de KMar.

Bron : upinthesky.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief