Warming up voor Wereldspelen van start

Gepubliceerd op: 16-7-2019

Nog 3 maanden en dan is het koers richting Wuhan. De Chinese metropool is van 18 tot en met 28 oktober het decor voor de Militaire Wereldspelen (MWS). Er doen 10.000 atleten uit 105 landen aan mee. De Nederlandse delegatie telt 163 sporters en begeleiders. Medailles voor Oranje? Geen onoverkomelijke horde.

Van de 24 Defensie-sportteams hebben er zich 17 voor de MWS geplaatst. De kwalificatie-eisen waren duidelijk. Kandidaten moeten in civiele en militaire wedstrijden vormbehoud tonen en voldoen aan de ‘66% regeling’ van het Bureau Internationale Militaire Sportwedstrijden (BIMS). Dat betekent: kwalificeer je in een militair wereldkampioenschap bij de beste 66 procent van het aantal deelnemers. Een voorbeeld: doen er 10 atleten mee, dan dien je minstens zesde te worden.

Welke onderdelen?
Nederland doet in China mee op de volgende onderdelen. Atletiek, boksen, geweerschieten, golf, judo, militaire 5-kamp, moderne 5-kamp, mindervalidensport, oriënteren, parachutespringen, pistoolschieten, ruitersport, wielrennen, zwemmen (life saving), schermen, volleybal.

Lees het gehele artikel in de defensiekrant/2019/14/03

Bron : defensiekrant/2919/14/03

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief