Justitiemedewerkster vast voor drugssmokkel

Gepubliceerd op: 20-7-2019

AMSTERDAM - De medewerkster van het Nederlandse Openbaar Ministerie die op 18 juni in Duitsland is opgepakt, blijkt vast te zitten voor een forse drugszaak. In een auto waarin zij reed zijn twee kilo cocaïne, zes kilo amfetamine en tienduizend xtc-tabletten gevonden.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) in Duitsland aan De Telegraaf. „We hebben inmiddels uitvoerig contact gehad over de aanhouding met onze collega’s van het OM in Nederland”, aldus een woordvoerder van het Duitse OM. De aanhouding is op 20 juni gemeld aan het OM Den Haag, waar de vrouw werkt.

De justitiemedewerkster werd opgepakt in de omgeving van Bonn in een auto die volgens de woordvoerder van het Duitse OM ’geprepareerd’ was voor de smokkel van drugs. In de auto zaten ook haar dochter (33) en schoonzoon (28). Ook zij zijn aangehouden en zitten nog vast. „De medewerkster van het OM maakte aanvankelijk gebruik van haar zwijgrecht en ontkende later haar betrokkenheid bij de smokkel. Het onderzoek duurt voort”, aldus de OM-woordvoerder.

Het OM in Nederland heeft na het contact met justitie in Duitsland de medewerker van rechtswege geschorst. Gedurende het onderzoek heeft ze geen toegang tot de werkplek en de systemen van het OM.

Het OM Den Haag heeft eerst de eigen medewerkers geïnformeerd over de aanhouding voordat het naar buiten trad. Ook is nagegaan of de Duitse autoriteiten hiertegen geen bezwaren hadden. Het OM Den Haag kan geen verdere toelichting geven op de verdenking.

Op de smokkel van drugs staan in Duitsland zware straffen. Wie grote hoeveelheden harddrugs smokkelt kan rekenen op een straf van zeker vier jaar.

Bron : telegraaf.nl

 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief