Hoofdrijbaan A4 twee uur dicht na klemrijding van gestolen auto A4 Den Haag

Gepubliceerd op: 26-8-2019

Den Haag – De hoofdrijbaan van de A4 bij Den Haag is vannacht ruim twee uur dicht geweest nadat de politie een auto had klemgereden.

Marechaussees van de Koninklijke Marechaussee kregen het voertuig bij Schiphol in het oog, waarschijnlijk kreeg de auto een zogenoemde ANPR-hit (Automatic NumberPlate Recognition) omdat deze enige tijd geleden gestolen zou zijn vanuit Rotterdam.

De marechaussees gaven de auto een stopteken, deze negeerde de automobilist waarna een achtervolging begon, deze eindigde uiteindelijk op de A4 ter hoogte van Rijswijk. Een politievoertuig en de bus van de Koninklijke Marechaussee reden hier de auto klem.

De agenten en de marechaussees konden direct drie inzittenden aanhouden, omdat de auto door de klap begon te roken kwam ook de brandweer met spoed ter plaatse. Uiteindelijk bleek de auto niet in brand te staan.

Voor onderzoek sloot de politie in overleg met Rijkswaterstaat de gehele hoofdrijbaan van de A4 af richting Rotterdam. Nadat de verkeerspolitie onderzoek had gedaan zijn zowel de bus van de Koninklijke Marechaussee als de politiewagen van de verkeerspolitie verder gereden.

Bron : district8.net

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief