Sociale veiligheid centraal bij opening academisch jaar

Gepubliceerd op: 2-9-2019

Staatssecretaris Barbara Visser opende vandaag in Breda het academisch jaar van de Faculteit Militaire Wetenschappen, onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie. Ze stond daarbij nadrukkelijk stil bij het belang van sociale veiligheid. Dit deed de bewindsvrouw niet voor niets. Het onderwerp staat hoog op de agenda bij de krijgsmacht.

Haar gehoor bestond onder anderen uit zo’n 800 adelborsten en cadetten (officieren in opleiding). Visser: “Jullie zijn het, die rust moeten kunnen brengen in chaos. Die conflict moeten kunnen omzetten in vrede en stabiliteit. Ik heb diep respect voor het feit dat jullie de keuze hebben gemaakt om die taak op je te nemen.” 

Het militair-wetenschappelijke karakter van de opleiding maakt de academische en sociale vorming van adelborsten en cadetten uniek. Visser: “Jullie krijgen als militairen zware verantwoordelijkheden. Nederland vertrouwt erop dat jullie in crisis- en gevechtssituaties goed zullen handelen. Dat betekent dat je een sterk normbesef moet hebben.”

Lees meer...

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief