Etherpiraten verstoppen hun apparatuur in zendmasten van telecombedrijven

Gepubliceerd op: 11-10-2019

Etherpiraten verstoppen steeds vaker hun apparatuur in zendmasten van telecombedrijven. Om de illegale zenders te beschermen worden grove middelen ingezet.

Dat laat Agentschap Telecom desgevraagd weten. Inspecteurs van de etherwaakhond zien een verschuiving: van illegale zenders in een mast achter in de tuin naar officiële zendmasten van telecombedrijven.

Zelfbouwmasten of zenders die in bomen in natuurgebieden hangen zijn geen uitzondering meer. Die apparatuur hangt daar uiteraard onbemand en op afstand, waardoor een boete opleggen aan etherpiraten moeilijk is.

Donderdag staan twee mannen terecht bij de economische politierechter in Assen op verdenking van zendpiraterij. Een 21-jarige man uit Nieuwe-Pekela en een 20-jarige man uit Blijham zouden een KPN-terrein hebben betreden door een hek kapot te maken. Bij dit KPN-basisstation probeerden de twee mannen een radioapparaat en een zogeheten radiofrequentievermogensversterker aan te leggen. Ze werden door de Koninklijke Marechaussee op heterdaad betrapt.

Lees het gehele artikel op dvhn.nl

Bron : dvhn.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief