Terugblik Contactmiddag 'Amsterdam / Badhoevedorp'

Gepubliceerd op: 25-5-2011

Op 25 mei 2011 werd de jaarlijkse SMC-contactmiddag gehouden in het KEK gebouw op het terrein van de voormalige brigade KMar Badhoevedorp.

Voorzitter van de Reüniecommissie, Roel Gras, spak een welkomstwoord aan de 40 SMC begunstigers die gehoor hadden gegeven aan deze bijeenkomst. Een moment stilte werd gehouden voor de vrienden die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen.

Roel Gras verzocht de aanwezige Districtsadjudant a.o.o. mw L.L. Bloemendaal-van Wijk de dank aan de Districtscommandant over te brengen om de SMC in de gelegenheid te stellen de bijeenkomst op deze lokatie in Badhoevedorp te houden.

SMC BAdhoevedorp mei 2011 - Gras
Districts-adjudant a.o.o. mw L.L. Bloemendaal-van Wijk (l) en Roel Gras

Waarom eigenlijk contactmiddag 'Amsterdam/Badhoevedorp?' De contactmiddag voor de groep SMC-begunstigers 'oud-Amsterdammers' werd jarenlang traditiegetrouw elk jaar gehouden in de maand mei op de KMar-lokatie Brigade Amsterdam aan het Robert Koch plantsoen. Voor vele 'Amsterdammers' en oud-personeel van andere brigades was dit terrein een bekende plek, onder andere ook als verzamelplaats voor de uitoefening van bijstand aan de Gemeentepolitie.

In mei 2007 kon de geplande contactmiddag geen doorgang vinden omdat de 'Robert Koch' helaas niet meer beschikbaar bleek. Voor de contactmiddag in 2008 had de Reüniecommissie de Districtscommandant van het District Schiphol bereid gevonden ruimte beschikbaar te stellen in het KMar gebouw van Triport II op de luchthaven.

Vanaf mei 2009 wordt de contactmiddag gehouden op de eerder gemelde lokatie in Badhoevedorp, zoals deze ook vandaag plaats vond.

SMC BAdhoevedorp mei 2011 - gezellig
gezellig bijpraten

Wederom was het een prima dag waarop veel werd bijgepraat. Bovendien kon op een groot scherm een nieuwe KMar wervingsfilm van de brigade Schiphol worden bewonderd. De dag werd besloten met een voortreffelijke, door Paresto bereide, rijstmaaltijd. Naar alle waarschijnlijkheid zal in 2012 de contactmiddag 'Amsterdam/Badhoevedorp' wederom op deze mooie lokatie worden gehouden.

Klik hier voor een foto-impressie van deze contactmiddag.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief