Veel vuurwerk, rokende containers en een autobrand tijdens nieuwjaarsnacht in IJmuiden

Gepubliceerd op: 1-1-2020

De mist kon IJmuidenaren er niet van weerhouden om veel vuurwerk af te steken tijdens nieuwjaarsnacht. Vanaf 17.00 uur ging het goed los, tot ongeveer 2.00 uur ’s nachts. Gevolg was wel dat er de nodige ondergrondse containers stonden te roken. Een bovengrondse container op de Steigerweg in tot de grond aan toe afgebrand.

Op de Planetenweg heeft de brandweer veel tijd moeten steken in een 10-kuubs afvalcontainer met bouwafval. De 2500 liter in de tankautospuit was niet voldoende. De wagen moest extra water halen. Ook op onder andere de Schoutenstraat, Radarstraat, Orionweg, Appelboomstraat en Scheiberglaan moesten containers gevuld worden met water. Op de Orionweg moest een taxichauffeur worden tegengehouden die over de brandslang wilde rijden.

Rond 2.30 uur was er een autobrand op de Frogerstraat. Op het moment dat de brandweer arriveerde, stond de straat vol met politie en Koninklijke Marechaussee. Er zou sprake zijn geweest van een vechtpartij. Of dit te maken had met de autobrand, is niet bekend. Volgens omstanders was de brand ontstaan toen de bestelwagen nog reed. De motoruimte van de auto is volledig uitgebrand. De straat stond daardoor vol met rook. De auto zal later door een berger worden weggehaald. Er was geen sprake van letsel. In de buurt geparkeerde auto’s hebben mogelijk schade opgelopen. Dat wordt bij daglicht verder bekeken.
 
Bron: Haarlems Dagblad

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief