Eurostar vanaf 30 april rechtstreeks naar Londen

Gepubliceerd op: 4-2-2020

 Vanaf 30 april gaat Eurostar dagelijks met twee treinen rechtstreeks van Amsterdam, via Rotterdam naar Londen rijden. Dat meldt Hessel Koster van NS International aan BNR. Daarna wordt dat verder opgevoerd, tot hopelijk vijf dagelijkse ritten volgend jaar. Door Brussel te omzeilen zijn reizigers voortaan een uur sneller in Londen.
 
Vanaf volgende week kunnen tickets geboekt worden, voor 40 euro, zegt Koster. Het scheelt in ieder geval een stop in Brussel, waar de douaneformaliteiten voorheen werden verricht. Die paspoortcontrole vindt voortaan al in Amsterdam plaats. 'Dan komt hier ook straks de Koninklijke Marechaussee te werken en de UK Border Force. Dat betekent dat je er in Londen of Brussel straks niet meer doorheen hoeft en in het centrum van de stad kunt uitstappen. 

De trein die de rechtstreekse route officieel zal openen, vertrekt vanochtend om 07:48 vanuit Amsterdam Centraal. Onder meer minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen zal aanwezig zijn bij het vertrek van de eerste rechtstreekse trein van het centrum van Amsterdam naar het hart van Londen. Iets meer dan vier uur later komt de trein aan in Londen. Grant Shapps, staatssecretaris van Transport van het Verenigd Koninkrijk, staat daar ongetwijfeld met Britse vlaggetjes te zwaaien.

Bron: De Stem

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief