Gekraakte woning in Gilze barstte van de harddrugs

Gepubliceerd op: 5-2-2020

Hennep, amfetamine, xtc, mdma, hasj, lsd en versnijdingsmiddel: in de gekraakte woning in Gilze, die de gemeente dinsdagochtend op slot gooide, trof de politie een flinke hoeveelheid soft- en harddrugs aan.  Het is dan ook niet gek dat de burgemeester het pand op grond van de Wet Damocles sloot. Onderzoek wijst uit dat er in het huis aan de Nerhoven 7,1 kilogram hennep, 49,6 gram amfetamine, 11 xtc-pillen, 52,5 gram MDMA, 26,7 gram hasj, 23 LSD-zegels en 39,4 gram versnijdingsmiddel werd aangetroffen. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Gilze en Rijen weten.

Vorige week deed de politie een inval en hield ze drie mannen aan. Toen werden drugs, gestolen goederen, zoals een aantal voertuigen, en caravans aangetroffen. Daaropvolgend deed de politie en marechaussee maandagochtend nogmaals een inval. Toen werden er soft -en harddrugs gevonden, een op een vuurwapen lijkend voorwerp, een luchtbuks, zes laptops, elektrische gereedschappen, een fiets en scooters, spelcomputers en geluidsapparatuur. Er wordt nog onderzocht of die spullen gestolen zijn, meldt een woordvoerder van de marechaussee.

De woningen aan de Nerhoven staan vlakbij de vliegbasis Gilze-Rijen. De woningen zijn eigendom van Defensie. Twee zijn anti-kraak bewoond, de andere woning is gekraakt. De inval had niets met het kraken te maken.

Bron: Brabants Dagblad

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief